Medias – primaria vrea sa faca un Centru de Ecarisaj

Poveste fără sfârșit: Primăria vrea să facă un Centru de Ecarisaj

“Municipalitatea medieșeană și-a propus construirea unui Centru de Ecarisaj în oraș. Pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân, reprezentanții primăriei au analizat mai multe posibilități, iar amenajarea centrului de ecarisaj pare să fie cea mai bună variantă. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din această lună se află un proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a unui teren de pe strada Baznei, în suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, unde ar urma să fie amenajat viitorul Centru de Ecarisaj.

Problema câinilor fără stăpân de la Mediaș este o poveste fără sfârșit. Consilierii locali din oraș au aprobat la ședința din luna august un proiect de hotărâre prin care Serviciului Public de Ecologizare din Mediaș a fost abilitat să încheie un contract cu o firmă specializată care să adune maidanezii din municipiul de pe Târnava Mare, însă până în acest moment nu s-a întâmplat nimic, câinii fără stăpân fiind parcă tot mai mulți. Potrivit unor cifre avansate de municipalitatea medieșeană aproximativ 500 de câini fără stăpân s-ar afla pe străzile orașului. “Am inițiat un proiect de horărâre prin care dăm posibilitatea Serviciului Public de Ecologizare să încheie un contract cu o firmă de ecarisaj astfel încât, din punctul meu de vedere, la începutul lunii septembrie, deja ar trebui să se intre în teren, iar cânii fără stăpân să fie adunați d epe străzi. Pe această cale îi invit pe medieșeni să se adreseze Serviciului Public de Ecologizare pentru a trage semnale de alarmă asupra locurilor în care sunt foarte mulți câini. Eu îi invit încă de pe acum pe toți iubitorii de animale să își ia câini în casă, eu fiind un iubitor de animale, am fost și voi fi mereu, dar cred că noi toți trebuie să avem grijă de aceste animale la care ținem foarte mult și să ni le luăm în casă dacă le iubim atât de mult”, spunea în august Gheorghe Roman, primarul Mediașului.

Nu mai departe de sfârșitul lunii august, o fetiță în vârstă de 10 ani din Mediaș a ajuns la spitalul din oraș după ce a fost mușcată de un câine fără stăpân. S-a întâmplat pe strada Luduș din oraș, în cartierul Gura Câmpului, părinții copilei transportând-o de urgență la spital. Minora a fost mușcată de copasă de un maidanez, însă din fericire rănile nu au fost foarte grave. Copilei i-au fost acordate primele îngrijiri medicale și i s-a administrat vaccinul antirabic, nu a rămas internată însă urmează un tratament de specialitate timp de o lună de zile.”

Poveste fără sfârșit: Primăria vrea să facă un Centru de Ecarisaj

#IRECRomania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *