Aplicatia E-CARISAJ

Ce este E-CARISAJ?


Asa cum sugereaza si numele, este o aplicatie pentru sesizarea serviciilor de gestionare a cainilor fara stapan. Folosind aplicatia E-CARISAJ, puteti:

 1. sa sesizati telefonic* prezenta cainilor fara stapan;
 2. sa sesizati in scris prezenta cainilor fara stapan;
 3. sa apelati serviciile de urgenta in cazul sunteti in pericol imediat din cauza cainilor fara stapan.

serviciul de trimitere a unei solicitari telefonice este oferit momentan doar pentru Municipiul Bucuresti. Pentru alte orase va rugam sa solicitati capturarea acestora prin una dintre celelalte metode descrise anterior sau sa trimiteti direct sesizarea la serviciile descrise in sectiunea SERVICII ECARISAJ (NUMERE DE TELEFON HINGHERI)

IMPORTANT!

Aplicatia E-CARISAJ are rolul sa raporteze serviciului municipal de gestionare a cainilor fara stapan sesizarea dumneavoastra. Asociatia Initiativa pentru Responsabilitate Civica, proprietarul de drept al aplicatiei E-CARISAJ, nu are serviciu de capturare a cainilor fara stapan si nici adapost pentru acestia.

Cum pot sa instalez aplicatia?


Alegeti sistemul de operare folosit:

 Ghidul de utilizare a aplicatiei E-CARISAJ


Pentru a putea utiliza aplicatia E-CARISAJ, trebuie sa va creati un cont de utilizator (aveti nevoie de acces la Internet de pe telefon pentru acest lucru).

In utilizarea serviciului, declarati ca veti furniza informatii reale, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

Numarul de telefon inregistrat in procesul de creare a contului de utilizator va fi verificat cu ajutorul unui cod de verificare trimis prin SMS si pe care este necesar sa il validati.

Aveti de asemeni obligatia sa utilizati aplicatia numai pentru cazuri reale. In situatia in care consideram ca aceasta obligatie a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila.

 

SOLICITA CAPTURAREA CAINILOR FARA STAPAN

1. Activati aplicatia apasand pe iconita E-CARISAJ din meniu.

Nu uitati sa va activati toate functiile telefonului ce fac posibila localizarea pe harta (Setari -> Servicii de localizare -> Acces la locatia mea)

Activati aplicatia apasand iconita E-CARISAJ ori de cate ori vedeti unul sau mai multi caini fara stapan pe spatiile publice:

 • pe trotuar
 • pe strada/carosabil
 • in parcuri si pe spatiile verzi
 • in parcari
 • in curti neingradite ale blocurilor
 • in curti neingradite ale proprietatilor private
 • in curti neingradite ale institutiilor
 • in scari de bloc

2. Faceti o fotografie cainelui/cainilor fara stapan.

Centrati si focusati imaginea, apoi apasati pe iconita cu aparat foto. Incercati sa faceti o fotografie clara, in care sa fie vizibil in intregime cainele sau haita de caini fara stapan precum si o parte din imprejurimile zonei.

3. Daca sunteti multumit de fotografia realizata apasati CONTINUA.

4. Daca nu sunteti multumit de fotografia realizata apasati STERGE si realizati o noua fotografie.

5. Dupa ce ati apasat CONTINUA finalizati raportul. Verificati numele, numarul de telefon si adresa preluata de GPS. Furnizati orice alte informatii suplimentare considerati necesare pentru ca serviciul de ecarisaj sa localizeze mai exact cainele/cainii fara stapan.

6. Apasati TRIMITE. Raportul Dvs. va ajunge in server-ul Asociatiei Initiativa pentru Responsabilitate Civica, de unde va fi furnizat Serviciului de gestionare a cainilor fara stapan din orasul dumneavoastra.

 

SOLICITA TELEFONIC CAPTURAREA CAINILOR FARA STAPAN*

* serviciul de trimitere a unei solicitari telefonice este oferit momentan doar pentru Municipiul Bucuresti. Pentru alte orase va rugam sa solicitati capturarea acestora prin metoda descrisa anterior sau sa trimiteti direct sesizarea la serviciile descrise in sectiunea SERVICII ECARISAJ (NUMERE DE TELEFON HINGHERI)

1. Activati aplicatia apasand pe iconita E-CARISAJ din meniu.

2. Apasati butonul negru din stanga sus, pe care scrie ECARISAJ.

3. Sunati direct la serviciul municipal de ecarisaj, iar operatorul va prelua sesizarea dumneavoastra.

 

SOLICITA TELEFONIC AJUTOR DE URGENTA LA 112*

* apelati numarul de urgenta 112 numai daca va aflati dumneavoastra sau altcineva intr-o situatie de risc iminent. Apelurile abuzive sunt pedepsite prin lege!

1. Activati aplicatia apasand pe iconita E-CARISAJ din meniu.

2. Apasati butonul rosu din dreapta sus, pe care scrie 112.

3. Sunati direct la Serviciul Unic de Urgenta iar operatorul va prelua sesizarea dumneavoastra.

 

 

Conditii de utilizare


Asociatia Initiativa pentru Responsabilitate Civica, administratorul aplicatiei E-CARISAJ, este operator autorizat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal pentru prelucrarea datelor personale (nr. Notificare 0022200 / 07.10.2014), in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, precum si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Asociatia Initiativa pentru Responsabilitate Civica este determinata sa administreze, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati. De asemenea, in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justiţiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la responsabilitatecivica@gmail.com sau office@irecromania.ro. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil la adresele mentionate anterior.