News

29.11.2013
IREC solicita informatii ALPAB – Grupul de Iniţiativă pentru Responsabilitate Civică (IREC) a trimis o scrisoare catre Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, prin care solicită informatii privitoare la monitorizarea si capturarea cainilor maidanezi din parcuri.

04.11.2013
Romania Libera: IREC: Noile norme privind legea maidanezilor nu previn tragediile – Grupul de Iniţiativă pentru Responsabilitate Civică (IREC) a trimis o scrisoare prim-ministrului Victor Ponta, miniştrilor şi Departamentelor Juridice aferente fiecărui Minister, prin care solicită ca procedurile de adopţie a câinilor maidanezi şi de verificare a respectării acestora să fie mai riguroase.

04.11.2013
Adevarul: „Normele Legii lui Ionuţ, aceleaşi care au lăsat câinele ucigaş în stradă“. ONG-urile acuză autorităţile de inconştienţă într-o scrisoare trimisă inclusiv premierului – O scrisoare oficială în care a fost pusă imaginea cu faţa mutilată a lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani sfâşâiat de câini pe 2 septembrie pe un teren privat de lângă Parcul Tei, din sectorul 2, a fost trimisă mai multor ministere în frunte cu premierul Victor Ponta. Semnată de mai multe ONG-uri, scrisoarea atrage atenţia autorităţlilor asupra normelor de aplicare a noii legi a maidanezilor, considerate greşite.

04.11.2013
Mediafax: Organizaţii se plâng Guvernului de normele ANSVSA privind gestionarea maidanezilor – Organizaţiile ZeroMaidanezi.ro şi Desprecopii.com au trimis scrisori la Guvern, în care reclamă normele metodologice de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor comunitari, propuse de ANSVSA.

04.11.2013
Scrisoare deschisa catre guvern, ANSVSA, ASPA, PMB – In normele propuse de ANSVSA au fost grav incalcate prevederile din Legea lui Ionut ce reglementau masuri eficiente si benefice. Acesta este așadar un abuz față de voința populației care a ieșit în stradă protestând și solicitând legislație eficientă pentru a face din Bucuresti un oras civilizat unde copiii nu mai sunt expusi pericolului de a fi ucisi de cainii fara stapan.

23.10.2013
Tabel_analiza_comparativa_propuneri_norme_ANSVSA, 23 oct 2013 – Viata, integritatea corporala si sanatatea cetatenilor acestei tari este pusa zilnic in pericol, de aceea va solicitam analizarea si integrarea cu responsabilitate a propunerilor înaintate şi în 4 octombrie cu nr de inregistrare 15.948, dar si a celor pe care vi le submitem prin prezenta scrisoare.

22.10.2013
Recapitulare propuneri IREC pentru ANSVSA – În acest moment autoritatile si-au stabilit în primul rând sa vegheze la sanatatea bunastarea si câinilor din adaposturi, stoparii înmulţirii necontrolate a câinilor de rasa comuna, prevenirii abandonului şi al pierderii câinilor, facilitarii recuperarii câinilor pierduţi, promovarii detinerii responsabile a câinilor, reducerii aparitiei rabiei si a altor zoonoze, si abia apoi mentioneaza obiectivul reducerii riscurilor asupra sanatatii oamenilor, prevenirii agresivitatii asupra oamenilor si animalelor, precum si reducerii comertului ilegal si al traficului cu animale.

22.10.2013
Comunicat de presa – IREC va participa miercuri, 23 octombrie, ora 12, a.c la dezbaterea publica organizata de ANSVSA cu privire la propunerea de norme de aplicare a OUG 155/2001 de gestionare a câinilor fara stapân

10.10.2013
IREC's Press-release to foreign media outlets and foreign embassies in Bucharest regarding the right of the Romanian state to ensure the safety and health of its citizens and the right to protect its image from negative propaganda by extremist groups.

08.10.2013
IREC's Press release to Romanian media outlets containing proposals for the secondary legislation essential to the correct and lawful enactment of the law regulating the issue of stray dogs in Romania.

01.10.2013
Official Letter of Tonio Borg, Member of the European Comission to the Romanian Minister of Healthcare, condoning the legislation passed in September 2013 which regulates the procedure for euthanasing stray-dogs