Cauza noastra

In prezent, IREC si-a asumat cauza de a se asigura ca cetatenii nu mai sunt expusi pericolelor ce deriva din prezenta cainilor fara stapan pe strazi.
In Bucuresti exista acum peste 65.000 de caini fara stapan care circula liberi pe strazi, parcuri si in spatii publice. Pe langa faptul ca prin fecalele lor sunt raspandite boli infectioase si parazitoze, cainii ataca in haite muscand peste 16000 de persoane intr-un an. 9 persoane au fost ucise de cainii fara stapan in ultimii ani iar ultima lor victima, un baietel de 4 ani a fost atacat si mancat de viu langa un parc central, in plina zi.

Ca atare, IREC si-a asumat angajamentele urmatoare:

  • sa sprijine si sa monitorizeze efortul autoritatilor de a aplica legea rapid si eficient pentru a ridica toti cainii fara stapani de pe strazi in 18 luni
  • sa comunice un mesaj corect si adevarat despre situatia cainilor fara stapan din Romaia agentiilor de media internationale care au fost bombardate cu mesaje false despre abuzurile mijlocite de noua lege a gestionarii cainilor fara stapan
  • sa informeze si sa mobilizeze cetatenii cu scopul de a sprijini autoritatile in aplicarea legii

Daca doriti sa deveniti un cetatean responsabil puteti sa va alaturati IREC si sa contribuiti la efortul nostru de a creste gradul de siguranta si sanatate al comunitatii dumneavoastra:

  • Identificati problemele din comunitatea Dvs.
  • Sesizati autoritatile despre ceea ce va ingrijoreaza in comunitatea Dvs.
  • Obtineti sprijinul celor care va impartasesc motivele de ingrijorare
  • Monitorizari raspunsul autoritatilor la sesizarea dumneavoastra si actiunile intreprinse de autoritati pentru rezolvarea problemelor indicate de dumneavoastra.

Contactati IREC pentru indrumare si alaturati-va acestui grup de initiativa.
IREC organizeaza campanii, dezbateri si proteste.
Incurajam participarea tuturor cetatenilor pentru a asigura siguranta si sanatatea comunitatii.